Socialmarathon 2011

Nu kender jeg lugten af 12.000 km” var socialminister Karen Hækkerups første kommentar ved sin nytårstale til SOCIALMARATHON 2011 – og det var fuldstændig korrekt. De knap 400 deltagere løb samlet set 12.000 km svt 1/3 af Jordens omkreds og velankommet til målområdet (indendørs) så emmer det ikke bare af godt humør og nytårsløjer men også af sved.

Foto: Theis Lykkegaard

Foto: Theis Lykkegaard

SOCIALMARATHON er et løb med socialt perspektiv på flere måder. For ikke blot samles der penge ind til Børn Unge Programmet, men man løber også i grupper med forud aftalt tid. Løberne ønsker godt nytår til alle de møder. Løberne hygger sig ved depoterne sammen med de frivillige, der har lavet æbleskiver, frembragt slik, varmet kakao og sørget for ”hot” the. Samtlige grupper kommer alle i mål samtidig. Her bydes der på udlodning af fine sponsorgaver, ”champagne”, sodavand og kransekage. Afviklingen varetages af en gruppe frivillige fra Kastrup Rotary Klub, Amager Orienteringsklub og Motionsklubben Amager.

For 12. år i træk afvikledes Socialmarathon – i år med fantastisk flot vejr. Marathonløberne startede i tæt tåge, men langsomt brød solen igennem og skabte stemningsfulde scenerier, der dannede en flot ramme omkring arrangementets og dets formål: at indsamle penge til Børn Unge Programmet på Rigshospitalet som udenfor hospitalets budget forsøger at skabe normale rammer omkring de børn og unge som ofte pga. alvorlige sygdomme er indlagt her langt fra venner, familie og den normale dagligdag.

I sin tale takkede socialminister Karen Hækkerup da også for det forbilledlige arbejder som de knap 30 frivillige og alle løberne udretter ved på denne dag – årets sidste – at samle knap 100.000 kr. ind via deltagergebyr og sponsorgaver. Stævneleder Jens Jørgen Lykkegaard kunne efter ministerens tale ønske alle et godt nyt nytår med det glædelige budskab allerede nu at kunne byde velkommen til SOCIALMARATHON 2012.

Jens J. Lykkegaard
Stævneleder Socialmarathon